U trendu

Umalo skandal: Češka novinarka provocirala Kusturicu, evo kako ju je on „utišao“!

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica dao je intervju češkoj internet televiziji DV za koju je govorio o Vladimiru Putinu, Krimu, Kosovu i tome zašto je danas „persona non grata“ u filmskim krugovima.

Već na početku razgovora videlo da se da se novinarka Ema Smetanova pripremila za provokativan tip razgovora u kojem će testirati granice strpljenja srpskog reditelja.

Novinarka je prvo podsetila Kusturicu na njegovu izjavu da bi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bilo dobro da postavi svoje rakete u dvorište.

„To je bila samo šala. Jednostavno ne mogu da verujem da ste vi to ozbiljno shvatili“, pogledao ju je čudno Kusturica.

Kada je potom govorio o situaciji na Balkanu oko Kosova i nepravdi kojoj je izložen srpski narod, kao i o haosu u Siriji, novinarka je to jedva dočekala kako bi ga podsetila na Krim.

„Krim je Rusija. Da postavim ja Vama jedno pitanje, zašto me ne pitate o Kosovu“, dodao je Kusturica, prenosi Sputnjik.

Ona je odgovorila da će o toj temi posebno govoriti kasnije.

Nakon što je naš reditelj konstatovao da SAD donose sporne i kontroverzne odluke, Smetanova mu je kao kontra agrument spomenula SSSR koji je to takođe radio u prošlosti.

Kusturica se na ovu konstataciju začudio rekavši novinarki da konstantno meša istorijat SSSR-a sa današnjom Rusijom, što je nelogično.

„Rusija nije SSSR“, rekao je Emir dodajući da bi mogao da prekine intervju ako Smetanova nastavi sa provokacijama.

„Čija ste vi državljanka“, upitao ju je Kusturica.

Nakon što je ona pomalo pocrvenela, pravdala se činjenicom da ima zanimljivog gosta od koga želi da čuje njegovo viđenje politike u svetu.

„A meni se čini kao da sam razgovarao sa nekim iz američkog Stejt departmenta, a ne sa državljankom Republike Češke“, zaključio je Kusturica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.