U trendu

Umetnica Mila Gvardiol je laureat prve nagrade na izloĹžbi „Minijatura 7“

BEOGRAD – Vizuelna umetnica Mila Gvardiol dobitnica je prve nagrade na tradicionalnoj beogradskoj izloĹžbi “Minijatura 7” koja je otvorena u petak u Maloj galeriji UdruĹženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Umetnica Mila Gvardiol nagrađena je za rad pod nazivom „Geometrijske varijacije“ (akril na platnu, dimenzija 20x20cm) i predstavlja dugogodišnje autorkino istraživanje geometrijskih oblika u okviru istoimene serije.

Pored Mile Gvardiol, nagrade su dodeljene i drugim umetnicima: Marija Zindović – II nagrada, Silvija Kovjenić – III nagrada, dok su pohvale Ĺžirija dobili: Ivani Prazić, Stefan Todorović i Vera Parezanović.

Povodom izložbe, Zorica Đermanov, istoričar umetnosti i kustos Galerije zapisala je kako je kolektivna izložba “Minijatura 7” osmišljena da pokrene, oraspoloži i ulepša novogodišnje praznike.

„Sedmu godinu zaredom izloĹžba čini da se prostor Male galerije ULUPUDS-a, kaleidoskopski preobrazi nizom radova različitih umetničkih tehnika. Kada se na jednom mestu okupe mnogobrojni stvaraoci, originalnih ideja, dovitljivi u odabiru materijala, boja i oblika, onda nastane dopadljiva mozaička celina“, stoji u tekstu kustoskinje.

Autorka Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu gde je diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU) na odseku – Zidno slikarstvo.

Ona je doktorirala 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost.

Članica je ULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a.

Kolektivna izložba “Minijature 7” će biti otvorena do 20. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.