U trendu

Urban novim albumom stavlja tačku

ZAGREB – Muzičar Damir Urban je izjavio da njegov novi album „Lipanj, srpanj, kolovoz“ „stavlja tačcku na jedan period stvaranja koji je bio iznimno snažno obojen vremenom pandemije“.

Urban je na svojoj fejsbuk strani naveo da naziv „simbolizuje protok vremena“, a da je album, objavljen onlajn pre nekoliko dana, „usmeren promišljanju sveta i svega oko nas“, i da predstavlja „pokušaj spašavanja naših malih života, posebno naše dece – dečjim pesmicama, odnosno uopšte upravo muzikom“.

„Lipanj, srpanj, kolovoz“, koji će biti objavljen 17. septembra i kao dvostruki CD, donosi devet pesama koje je Urban snimio sa svojim bendom Četvorka, kao i njegovih osam samostalnih, na drugom disku sa podnaslovom „Zapisi“, saopštio je izdavač Kroacija rekords.

Kako je navedeno, album je nadahnut životom i delom francuskog pesnika i slikara Iva Marija Lamea (1895-1936), čije dve fotografije iz pariskog istražnog zatvora, kao i detalj jedne njegove slike, krase omot koji potpisuje ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

Albumu je prethodilo nekoliko singlova, među kojima su bili „Pseće oluje“, „Nitko osim nas“ i nedavno „Sama“, a Kroacija rekords navodi da je “Lipanj, srpanj, kolovoz” „potpuno zaokružen album, intimna Urbanova priča i njegovo introspektivno putovanje u ovom nezahvalnom vremenu“.

„Album je rezime jedne male epohe, zbir pesama koje su zasluzile da budu objavljene (‘Iskra’, ‘Div’, ‘Kuća sjećanja’..), ali i izbor onih koje su ispale svedokom vremena, koje je jedino ispravno bilo objaviti upravo sada“, istakao je Urban.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.