U trendu

Vasić: „Široka zemlja“ otvara pitanje o smaku sveta

BEOGRAD – Predstava „Široka zemlja“ Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića premijerno je izvedena sinoć na Sceni „LJuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a glumica Milena Vasić u novoj epizodi video serijala Tanjug Reflektora kaže da predstava otvara pitanja da li je nastupio smak sveta.

Komad Artura Šniclera na sceni JDP-a govori u potonuću društvenih normi i sunovratu čovečanstva, a Vasić ističe da je za nju i njene kolege najveći izazov u pripremanju predstave bio rad u doba pandemije.

„Jedno od najvažnijih dela svetske književnosti ‘Dekameron’ Đovanija Bokača nastao je u vreme kuge. Znali smo da pripremamo predstavu u teško vreme i prišli smo poslu sa puno strpljenja i bez nervoze…Nije bilo lako kanalisati svoj stvaralačke potencijale u momentu kada ništa nije zavisilo od nas. Uz to veliki broj naših kolegga nas je napustio zbog tog prokletog virusa, pa nam nije bilo lako da u stvaralačkom kontekstu zaokružimo predstavu“, kazala je Vasić.

Za nju nema sumnje da će publika u predstavi prepoznati mnoga važna pitanja koja su se nadvila nad čovečanstvo danas.

„Glavno pitanje koje naša predstava postavlja je da li je nastupio smak sveta? veliko je pitanje koliko smo svi zajedno od početka pandemije zapravo umrli. Činjenica je da su umrli mnogi segmenti društva. Porodice se druže međusobno…Prijatelji se izbegavaju zbog virusa. Život se preselio na društvene mreže..“, kazala je Vasić.

Prema njenim rečima vreme informacionih sistema se bliži kraju i u budućnosti će ljudi donositi odluke intuitivno.

„Žene će preuzeti stvar u svoje ruke. Možda nas sačeka neko bolje vreme nakon ovog ludila ako se fokusiramo na sebe, svoju porudici i najbliže okruženje. Pozivam i muškarce da poveruju svojoj ženskoj strani“, rekla je Vasić.

Pored toga, Vasić u televizijskom formatu „Jovanka Broz i tajne službe“ igra Nadu Budisavljević, sestru prve dame nekadašnje Jugoslavije.

„Nada je iz sirotišta došla kod Jovanke i Tita i bila sa njima sve do Titove smrti. Kasnije je bila sa Jovankom sve do njene smrti. Nada je bila Jovankina družbenica, saradnica“, rekla je Vasić i dodala da u seriji ima mnogo značajnog i zanimljivog materjala koji će edukativno uticati na publiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.