U trendu

Vasill Hadžimanov bend nastupa 14. jula na Kalemegdanu

BEOGRAD, 7. jula (TANJUG) – Vasil Hadžimanov bend održaće koncert u Beogradu 14. jula na letnjoj sceni Bitefartcafea na Kalemegdanu, potvrdio je sam frontmen benda, koji kaže da je u toku snimanje osmog albuma, koji bi trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom sledeće godine.

Ovaj džez muzičar u najavi koncerta kaže da je svaki nastup benda drugačiji, „pošto muzika koju sviraju nikada nije ista“.

„Suština ovog tipa muzike kojom se bavimo je da svaki put kreiramo nesto drugačije u odnosu na prošli nastup. Tako će biti i ovog puta. Novitet je sigurno i repertoar koji smo upravo snimili za naš 8. album i koga ćemo se dotaći na nastupu 14. jula, rekao je Hadžimanov.

On kaže da bend ne žuri sa objavljivanjem novog albuma i da će materijal biti pred publikom „kada svi uslovi budu ispunjeni“, verovatno krajem ove ili početkom sledeće godine.

„Pored članova benda – Branko Trijić (gitara), Miroslav Tovirac (bas), Bojan Ivković (udaraljke) i Viktor Filipovski (bubanj) – kao gosti na albumu pojavljuju se i Toni Kitanovski (gitara), Rastko Obradović (saksofon) i Marta Hadzimanov (vokal)“, rekao je Vasil i dodao da, pošto je materijal u fazi dosnimavanja pojedinih deonica i miksovanja, moguće je da se još neki muzičar ili vokal uključi u projekat.

Hadžimanov kaže da su autori koji potpisuju kompozicije na albumu, osim njega, Miroslav Tovirac, Viktor Filipovski, „naš prijatelj i kolega iz Brazila“ Frederico Heliodoro i eminenti izraelski basista Avishai Cohen. Producent albuma je Toni Kitanovski, koproducent i snimatelj je Marko Perić.

Na pitanje o pojavljivanju na albumu njegove ćerke Marte, Vasil kaže da Marta završava drugu godinu studija u klasi Snežane Stamenković u Manhajmu i dodaje:

„Naše želje su da ostane da živi i radi u Nemačkoj jer u Srbiji teško da može da stvara karijeru kao operska pevačica. Što se zajedničkih numera i projekata tiče, mi smo već mnogo puta zajedno i snimali i nastupali i to će se nastaviti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.