U trendu

Večeras otvaranje izložbe dečjih radova „Sutra dolazimo“

BEOGRAD – Večeras će biti otvorena velika godišnja izložba dečijih radova „Sutra dolazimo“ Likovne radionice za decu Marka i Tamare Vukše.

Izložba se otvara u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) u Beogradu, a umetnička dela koja će biti prikazana nastala su kao crteži u olovci, flomasteru, pastelu, tu su i slike u temperi, akvarelu, kolaži od papira i lišća, posude od papir mašea, dekorativni predmeti od gline.

Voditelji radionice su Marko Vukša, akademski vajar i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i Tamara Nedeljković Vukša, takođe akademski slikar i likovni pedagog, a koji godinama neguju dečiji likovni izraz, razvijaju osećaj za lepo i senzibilitet svakog deteta, ali i osećaj za timski rad i prijateljstvo.
Marko Krstić, v. d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kaže da je ova izložba jedno veliko umetničko delo napravljeno od mnogo malih i da svojim programima ustanova želi da podstakne decu i tinejdžere da se što aktivnije uključe u osmišljavanje kreativnih sadržaja, jer veruju da budućnost kulture i umetnosti počiva na njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.