U trendu

Vesić: Izbor umetnika čini ovaj „Oktobarac“ najboljim do sada

BEOGRAD – Izbor umetnika koji su izložili svoje radove čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada, kazao je Tanjugu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u Muzeju grada Beograda, neposredno pred otvaranje.

Navodeći da je prošlogodišnji salon bio najposećeniji, jer je artefakte na nekoliko lokacija u gradu videlo 17.000 posetilaca, Vesić je rekao da veruje će ove godine još veći broj ljudi uživati u postavci salona.

„Istina je da kvalitet prati interesovanje ljudi“, kazao je Vesić, ocenivši da je kustos 57. Oktobarskog salona Gunar Kvaran, koji je direktor Muzeja savremene umetnosti u Oslu, uspeo da dovede u Beograd umetnike čije radove naša publika nije imala prilke da vidi.

„Pokazalo se da smo bili u pravu 2014. godine, kada je Skupština grada donela odluku da se Oktobarski salon održava bijenalno, uprkos različitim procenama i komentarima. Godinama unazad Oktobarski salon je sve više postajao nacionalna izložba i bilo je vreme da ga opet učinimo kvalitetnijim. Ovo izdanje Oktobarskog salona je manifestacija kakvu mi želimo. Sada je Oktobarac referentan i postavku izložbe čine artefakti umetnika koji do sada nisu izlagali u Beogradu“, kazao je Vesić.

On je zahvalio ljudima iz Kulturnog centra Beograda, gradskom Sekretarijatu za kulturu, Ministarstvu kulture i informisanja, kao i svima koji su doprineli organizaciji Oktobrskog salona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.