U trendu

Violinista Nemanja Radulović 7. aprila nastupa na predstojećem Banja Luka Festu

BEOGRAD – Nemanja Radulović, svetski poznati violinista, nastupiće 7. jula po prvi put u Bosni Hercegovini i to na predstojećem Banja Luka Festu, najavili su organizatori.

Velika scena tvrđave Kastel tom prilikom zablistaće u punom sjaju uz nastup jednog od najvećih virtuoza na violini, koji premijerno u ovom delu sveta izvodi koncert u okviru turneje „Roots“.





Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude.

Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najvažnijim orkestrima, od Londonske filhamonije, preko Nemačkog simfonijskog orkestra, filharmonije Montreala i Tokija, u dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku ili Megaron u Atini, violinista Nemanja Radulović je svakako najuspešniji muzičar sa ovih prostora u svetu. 




Sa svojim orkestrom Double Sens koji čine muzičari iz Francuske i Srbije, već više od 10 godina osvaja koncertne prostore širom planete.

Poslednji, izuzetno uspešan album koji je objavio za Warner kompaniju pod nazivom Roots (Korijeni), po čemu je i aktuelna turneja dobila svoj naziv.

„Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije virusa Kovid 19, tačnije za vrijeme lokdauna. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici pro?losti i budućnosti. Muzika koja mi je istinski pomogla da se osjećam živim je muzika Mocarta i svjetska, kao tradicionalna muziku različitih zemalja svijeta. Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slu?am muziku nego da je sviram u tom periodu ? ističe Nemanja i dodaje da novo izdanje „Roots“ predstavlja iskorak, te da nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala.

Koncertna promocija ovog albuma je počela u oktobru u Franucskoj, nastavlja se tokom proljeća u Japanu i velikim evropskim centrima da bi početkom jula 2023. na Banja Luka Fest-u i publika u regionu bila u prilici da čuje ovo nesvakidašnje muzičko putovanje po 22 zemlje sveta.

Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da jedinstvenu energiju Nemanje Radulovića doživi uživo, u samom srcu najstarijeg istorijskog spomenika i jednog od najlepših delova Banja Luke – 7. jula na velikoj sceni tvrđave Kastel.

Ulaznice za koncert Nemanje Radulovića kao i za sve koncerte u okviru Banja Luka Festa u prodaji su od danas na platformi kupikartu.ba i agenciji Stars&more Banja Luka.

Pored koncerta slavnog violiniste, jedan od najznačajnijih festivala u regionu, Banja Luka Fest nam od 5. do 8. jula 2023. godine donosi još tri velika muzička nastupa: koncert Marije Šerifović, koncert world music zvijezde Jasmin Levi, i „Veče za ljubav “ zajednički koncert Nine Badrić i Petra Graše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.