U trendu

Vukosavljević: Polemisaću s Mitrovićem kad se upristoji

BEOGRAD – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rešio je da stavi tačku na polemiku sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem na temu rijaliti programa, navodeći da je polemika i inače bila iznuđena, te da se i ne može voditi civilizovano ako se druga strana služi lažima i klevetama.

Vukosavljević u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je uveren da vlasnik medijske imperije treba skrupulozno da koristi alate kojima raspolaže i da u javnom prostoru, kada proceni da je potrebno, debatuje i oštro i jetko ako treba, ali da ne prelazi osetljivu granicu ličnog vređanja i klevetanja.

Ministar kaže i da je zbog funkcije koju obavlja dužan da štiti „dobro kućno vaspitanje i moralnu uzoritost ubedljive većine građana ove zemlje“, te dodaje da zbog toga ne sme i ne želi da odgovori vlasniku Pinka na „jedini način koji on može da razume“.

To, kaže, ostavlja za neku drugu priliku a u današnjem sapštenju poručuje da i dalje smatra svojom obavezom da se zalaže da u programima sa nacionalnom frekvencijom bude što manje sadržaja u kojima se afirmišu rečnik sa margine jezičkog registra i ponašanja koja se obično smatraju nedoličnim.

„Takve pretpostavke ne sprečavaju nikoga da proizvodi kvalitetan i rado gledan zabavni program. Mitrović, kao iskusni medijski poslenik, to dobro zna i ohrabrujem ga da svoja znanja i stečena iskustva koristi u značajnijoj meri na dobrobit gledalaca, a ne na afirmaciju neukusa“, poručuje ministar, uz opasku da će poziv vlasnika Pinka na nadmetanje u poznavanju pojedinih oblasti kulture prihvatiti „kad se i ako se Mitrović za to bude kvalifikovao, pristojnim ponašanjem i obuzdavanjem svojih iskošenih nagona, i to u dužem vremenskom periodu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.