U trendu

WLW umentički festival u Beogradu u okviru Europrajd 2022

BEOGRAD – Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava u saradnji sa udruženjem Dugina Iskra organizuju prvi po redu WLW umentički festival u Beogradu, koji će se održati od 14. do 16. septembra u okviru manifestacije Europrajd 2022, a manifestacija će biti otvorena izložbom „Naša 4 zida“ autorki Minje Pavolović i Jelena Vasiljević u u prostoru „Miljenko Dereta“, najavili su organizatori.

Ova izložba prikazuje svakodnevnicu istopolnih parova u Srbiji i pojedine fragmente života osoba čiji odnosi nisu vidljivi za pravni okvir u Republici Srbiji, niti tolerisani u heteropatrijarhalnom društvu u kome živimo.
Tokom festivala imaćete priliku da vidite različite umetničke radove žena koje vole žene, kao i da čujete različita iskustva umetnica iz Srbije i regiona koje se bave različitim umetničkim formama – slikarstvom, stripom, dokumentarnim filmom, fotografijom, muzikom i dr, a pored umetničkog dela programa, tokom festivala ćemo se baviti istorijom i budućnošću WLW pokreta, kako u Srbiji tako i u našem regionu, ali i celoj Evropi.

Nedostaju nam prostori gde lezbejski i životi kvir žena, kao i njihova umetnost može da se vidi u svojoj autentičnosti. Ovaj festival pokrenut je u želji da tih prostora bude više u našem regionu, ali i u želji da podstaknemo stvaralaštvo LBQ žena. Umetnost ima moć da aktivistički menja percepcije, transformiše svakodnevicu, povezuje sličnosti ali i približava ono što je udaljeno i manje poznato. Ovaj festival skroman je pokušaj da iniciramo susrete i vidimo gde će nas to odvesti“, rekla je Aleksandra Gavrilović iz organizacije Labris.

WLWartfest se održava u prostoru „Miljenko Dereta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar