Američke palačinke

Sastojci

 • 3 jaja
 • 250 grama brašna
 • 1,5 dl jogurta ili kiselog mleka
 • 2,5 dl mleka
 • 2 kašike šećera
 • 1 kašičica soli
 • 2 kašičice praška za pecivo
 • 4 kašike rastopljenog putera

Način pripreme

Masu umutiti, pa ostaviti da odstoji 10 minuta i peći u zagrejanom tiganju manje palačinke (otprilike dve u manji tiganj, tri u veći). Služiti vruće, premazane puterom i sirupom, medom, džemom ili bilo kojim nadevom koji vam se dopada.

11 komentara
 1. Ilija Gavrić

  Koliko komada se dobije po ovom receptu?

 2. Kristina Calić

  Nadala sam se da ću pronaći recept za ove palačinke sa mlekom u prahu. Jer sam kupila davno tiganj baš za te palačinke i dobila sam knjižicu recepata na engleskom (moja svekrva je tu knjižicu slučajno zagubila (ali se dobro sećam da se meša obično brašno i mleko u prahu u nekoj većoj količini, to stoji tako u kutiji, a po potrebi se posle uzme količina koja treba zajedno sa ostalim sastojcima – kojih ja, naravno, ne mogu da se setim. Pre par godina sam ih stalno pravila deci i stavljali smo samo prelive (gotove iz prodavnice, razne) i bile su prelepe! Nadam se da će i ove biti takve. U svakom slučaju, hvala unapred!

 3. Dragan Mojsilović

  Američke palačinke su veoma dobre, a i super ih pravimo. Najviše mi se sviđaju sa euro kremom, ali i sa orasima i kupinama. To je moj omiljeni desert.

 4. Sofija Sretenović

  Napokon sam našla recept! Hvala puno! Mogu vam reći da su ispale ekstra… Društvo je oduševljeno.

 5. Smilja Radić

  Probala, odlično ispalo, preporučujem svima!

 6. Marija Bunda

  Ove palačinke su zaista savršenog ukusa i prilično lako se spremaju.

 7. Karla Glavičić

  Šta bi to bio tiganj?

 8. Zorana R

  Recepta sam se pridržavala „u dlaku“ i moram da kažem da su mi palačinke bile savršene. Svaka čast! Hvala.

 9. Sara B

  Napravila sam jednom ove palačinke i nisu bile baš najbolje, ali su bile super kada sam ih napravila drugi put. Ne treba ih jesti u velikim količinama, dovoljne su dve do tri. Ne bi trebalo da pojedete više, jer će vam biti muka. Inače su super sa bilo kakvim namazom.

 10. Ivana Novković

  U svakom filmu ili seriji američke produkcije se prikazuje doručak jedne prosečne američke porodice i domaćica koja sprema palačinke. Na prvi pogled se može zaključiti da se ne radi o našim palačinkama. Svaki stanovnik Srbije se sigurno zapita kakvog su ukusa njihove palačinke, vi ste nam omogućili da rešimo tu dilemu i da ih ocenimo, mada moram da prokomentarišem da su napravili dobar marketinški potez i na gore naveden način promovišu svoje nacionalno jelo, tzv. američke palačinke.

 11. Danilo Đokić

  Još odavno priželjkujem da probam američke palačinke. Zahvaljujući Krstarici, probaću ih. Hvala!

Napišite komentar