Uvek ćete ispeći savršeno ukusne palačinke: Ključ je u jednoj stvari tokom pripreme

Ukus koji će vas oduševiti…

Oliver Marlou, glavni kuvar i vlasnik Ganimeda u Londonu, podelio je svoje najbolje savete za kuvanje, a profesionalac kaže da je trik da se bilo šta pripremi sa mešavinom da mu date dovoljno vremena da se „odmara“ i smiri.

Možda ste negde pročitali ili vam je neko rekao da smesu ostavite samo deset minuta pre nego što počnete da kuvate, ali to bi bila greška, piše Miror.

Umesto toga, Oliver preporučuje da mešavinu napravite noć pre nego što želite da pripremite palačinke i ostavite je u frižideru preko noći. „Odmaranje smeše je najvažniji korak jer omogućava glutenu da se odmori. Ono što se dešava preko noći je da se sav taj gluten koji ste pomešali opušta, povećava veličinu i prozračuje“, objašnjava kuvar.

Kako kuvar kaže, ovo zauzvrat omogućava da se grudvice prirodno izglade i spasiće vas od preteranog mešanja smeše i pretvrdih palačinki.

Takođe će pomoći da se palačinke dižu kada počnete da ih pečete. Oliver nastavlja da kaže da je priprema palačinki odmah čim napravite smesu često glavni razlog zašto je prva palačinka loša i da je treba baciti. Druga palačinka je uvek bolja jer je smesa imala više vremena za odmor.

Ovaj trik ne samo da će poboljšati vaše palačinke, već je i zgodan za pravljenje jorkširskih pudinga ili čak i hleba. Drugi saveti vrhunskih kuvara za odlične palačinke uključuju pravljenje testa od sastojaka koji su na sobnoj temperaturi, umesto da koristite mleko i jaja direktno iz frižidera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.