U trendu

Vrhunski kuvar otkrio trik za pravljenje savršenih palačinki: Ključ je u jednoj stvari

Oliver Marlou, glavni kuvar i vlasnik The Ganymedea u Londonu, podelio je svoje najbolje kulinarske savete, a profesionalac tvrdi da je trik u pripremi bilo čega sa smesom dati joj dovoljno vremena da se ‘odmori’ i slegne. Možda ste negde pročitali ili vam je neko rekao da smesu ostavite samo deset minuta pre nego što počnete da kuvate, ali to bi bila greška, piše Mirror.

Umesto toga, Oliver preporučuje da napravite smesu veče pre nego što želite da sednete i pojedete svoje palačinke i ostavite je u frižideru preko noći. „Odmaranje smese najvažniji je korak jer dopušta glutenu da se odmori. Ono što se događa preko noći je da se sav taj gluten koji ste pomešali opusti, poveća u veličini i prozrači“, objašnjava kuvar.

Kako kaže kuvar, to zauzvrat omogućuje da se sve grudvice prirodno razbiju i spasiće vas od preteranog mešanja smese i pretvrdih palačinki. Takođe će vam pomoći da palačinke narastu kada počnete da ih pečete. Oliver dalje kaže da je neostavljanje smese za palačinke često glavni razlog zašto je prva palačinka loša i treba je baciti. Druga palačinka je uvek bolja jer je smesa imala više vremena za odmor.

A ovaj trik ne samo da će poboljšati vaše palačinke, već je i zgodan za pripremu jorkširskih pudinga ili čak i hleba. Drugi najbolji saveti kuhara za odlične palačinke uključuju pravljenje smese sa sastojcima koji su na sobnoj temperaturi, umesto da koristite mleko i jaja direktno iz frižidera, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.