Špageti sa tunjevinom i pečurkama

Sastojci

 • 2 konzerve tunjevine
 • 1/2 kg šampinjona
 • 1 kečap
 • kesica origana

Način pripreme

Staviti u posudu 2 konzerve tunjevine, a zatim propržiti šampinjone. Ispržene šampinjone dodati u posudu sa tunjevinom. Pomešati. Zatim dodati kečap (količina po ukusu) i malo origana, takođe po ukusu. Skuvati špagete, pa dodati pripremljen nadev.

(Jelena Ćirković, Kruševac)

Još nema komentara
 1. Jelena Cirković

  Kečap jer je sa njim ukusnije 🙂

 2. Nenad Nenadović

  Zašto kečap kad može da se doda paradajz, ili paradajz pire?

 3. Miloš Vesić

  S obzirom na to da sam student gastronomije, probaću da ti ocenim jelo: stvarno je super, mada svako, ako je malo maštovit, može da doda nešto pored ovih namirnica i tako dobije nešto po svom ukusu. U svakom slučaju – svaka čast!

 4. Milan Paunković

  Kao profesionalni kuvar mogu da ocenim da jelo nije loše, ali, naravno, fali mu važan sastojak. Kako je ovo jelo itlijanske nacionalne kuhinje, tako mu fali i začin koji je pored origana takođe jedan od osnovnih začina u italijanskoj kuhinji. Reč je o ruzmarinu koji je po jačini sličan origanu, po mom mišljenju treba ga dodati u razmeri 50:50 i time objediniti dva sasvm različita ukusa u jedan vrlo istančan i prefinjen. Uradite to i osetite razliku za koju sam uveren da će vam se svideti. Napomena: obavezno vodite računa da ne preterate sa začinima, jer će to upropastiti jelo, i vodite računa da začini budu obavezno u razmeri 50:50. Kao meru možete koristiti prstohvat, jer samo tako ćete osigurati da bude prava razmera, samo u tom slučaju možete ako niste lepo začinili, dodati još. Prilikom začinjavanja imajte u vidu da se ukusi ne mogu sto posto osetiti dok je jelo vruće pa to zna često da zavara čak i profesionalce. Zato, da bi jelo bilo savršeno, potrebno ga je više puta probati prilikom začinjavanja. Zapamtite: jelo koje se mnogo puta proba ispašće sigurno dobro.

 5. Miloš Vesić

  Svaka čast, ekstra recept!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike