U trendu

Regenerišu telo tokom noći: Popijte ih pred spavanje i sutradan ćete ustati odmorniji

Ljudski imunološki sistem je glavna barijera koja štiti telo od agresivnih spoljašnjih faktora. Jačanje imuniteta, kao i preventivne mere u cilju njegovog održavanja, relevantne su za sve ljude bez izuzetka.

To uvek možete da učinite pomoću onoga što priroda nudi – iskoristite ove čajeve kako biste poboljšali svoje zdravlje.

Đumbir i med

Đumbir je moćan oksidant koji podstiče proces čišćenja creva od toksina i na taj način povećava imunološku odbranu organizma.

Sadrži i dosta vitamina C, koji je takođe važan za podizanje imuniteta. Đumbir je odlično antibakterijsko sredstvo koje čisti telo od parazita. Vraća rad pankreasa i jetre, stimuliše štitastu žlezdu, poboljšava pamćenje, čisti krvne sudove od aterosklerotskih plakova i na taj način usporava starenje organizma.

Čaj od kupine

U kupinama ima toliko vitamina i korisnih supstanci da samo 100 grama ove bobice sadrži dnevni unos vitamina namenjen punom ljudskom životu. Ima radikalno jačanje imunološkog sistema, lek je za prehladu i kašalj (posebno u kombinaciji sa medom) i pomaže u pregledu gornjih disajnih puteva. Morska krkavina poboljšava pokretljivost creva, pomaže kod zatvora, dobra je za jetru, pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem, snižava krvni pritisak.

Čaj od lipe

Lek broj jedan za prehladu. Aromatični topli čaj sa dodatkom meda povećava otpornost poreklu na prvi znak prehlade, ublažava napetost i umiruje. Ima antiinflamatorni, antipiretički, dijaforetski, ekspektorans, diuretički, analgetički efekat.

Ima umereno baktericidno, sekretolitičko, antioksidativno i sedativno dejstvo, ima blage holeretičke i antispazmodične osobine. Promoviše eliminaciju toksina i metabolita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar