U trendu

5 pekarskih trikova za mekano testo koji će svaku česnicu ili pogaču učiniti ukusnijom

Napravite najlepšu česnicu ili savršenu pogaču

Mešenje testa ne mora da bude komplikovano, ako imate dobar recept. Mešenje testa nije nikakva nauka, samo je bitno da pažljivo ispratite sve korake i onda možete da budete sigurni da će vam hleb, pogače, peciva… sigurno uspeti.

Približava se i Božić, a tada je na trpezi obavezna česnica. Čak i ako prvi put spremate česnicu, uz fantastične savete pekara za mekano testo, ona će ispasti savršeno.

U nastavku teksta pogledajte šta obavezno morate da uradite kako bi vam tradicionalna pogača uspela iz prvog pokušaja. 

1) U testo obavezno dodajte razblažen krompirov skrob. Skrob se meša sa malo vode i dodajte u testo, a zbog ovog sastojka ono je mekano. Takođe, ako dodate razblažen skrob testo će biti sveže i mekano i sutradan.

2) U testo, pored mleka, sipajte i pola čaše vode u koju ste dodali kašičicu sode bikarbone, kao i sirće. Testo će biti mekano, ali će i brže narasti.

3) Ako u testo dodajte puter najbolje je da bude sobne temeperature. Ako dodajete istopljen, tekstura testa će biti lošija.

4) U testo se uvek dodajte samo kašičica šećera, jer preterivanje sa ovim sastojkom može da učini da testo lakše izgori. Takođe, usporava se i fermentacija kvasca.

5) Za mekanu pogaču u testo je bolje da dodate samo žumance umesto celog jajeta.

Bonus savet: Testo će biti mekano ako u njega sipate i jogurt.

(Stvar ukusa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar