U trendu

Ako pržite ribu na Badnje veče pripazite na ovih 7 trikova – biće savršena

Trpeza za Badnje veče uvek sadrži prženu ribu, a mnoge domaćice ne znaju da nekoliko običnih grešaka može da je upropasti!

Postoji sedam stvari koje ćete nehotice uraditi, a zbog njih riba neće biti ukusna. Pratite savete profesionalnih kuvara i uvek ćete dobiti savršeni komad pržene ribe.

Proverite da li ima kosti, u suprotnom bi neko od ukućana ili gostiju mogao da dobije neprijatno iznenađenje. Sitne kosti često se kriju čak i u ribi za koju se u prodavnici „kunu“ da ih nema.

Osušite ribu dobro papirnatim ubrusom pre nego što je stavite u tiganj, tako neće prskati i lepše će se ispržiti.

Nedovoljno zagrejan tiganj je jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite, jer će riba početi da se dinsta umesto da se prži, posebno ako ste je tek izvadili iz frižidera.

Ako ne stavite ribu prvo da se prži sa strane gde je kožica, neće se lepo ispeći. Kožica postaje hrskava kada se prži, a štiti meso ribe od preteranog zagrevanja, zato je profesionalni kuvari uvek prže sa kožom na dole.

Ne dirajte ribu dok se prži! Pustite je da se nekoliko minuta na miru zagreva, ako počnete da je gurkate ili pomerate špatulom, očekujte da će komadići ostati zalepljeni za tiganj.

Ne pržite ribu predugo, ili će upiti previše ulja, ili će postati suva i bezukusna.

Obavezno ribu ocedite na papirnatom ubrusu da ne bi bila previše masna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar