U trendu

Ako želite perfektno skuvan pirinač, samo uradite ovo: Trik je u načinu mešanja

Lepljiv pirinač, nedovoljno kuvan, suv ili prekuvan samo su neki od rezultata pogrešno kuvanog pirinča. Ali, kada jednom shvatite kako da spremite savršeno pahuljast pirinač, više nema grešaka,  piše Magazin novosti.

Kuvanje pirinča

Nakon što isperete pirinač, sipajte vodu (za svaku dodatnu šolju pirinča dodajte još ¾ šolje vode) u veliku šerpu sa poklopcem. Pustite da provri i posolite.

Sipajte pirinač

Polako dodajte pirinač u ključalu vodu. Promešajte jednom ili tek toliko da se odvoji pirinač. Koristite drvenu kašiku da odvojite sve grudve. Trudite se da ne mešate previše jer upravo to dovodi do toga da pirinač postane lepljiv.

Stavite poklopac

Uverite se da poklopac dobro stoji na loncu i uključite srednju temperaturu. Pustite da se pirinač kuva nešto manje od 20 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ostavite ga u šerpi još 5 minuta.

Serviranje pirinča

Pre serviranja pirinač promešajte viljuškom kako biste odvojili zrna. Ako je pirinač gotov pre nego što ste spremni da ga poslužite, stavite krpu preko šerpe, vratite poklopac i ostavite ga na stranu. Krpa će apsorbovati višak vlage i kondenzaciju, pomažući da ne nastane prekuvan i kašast pirinač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.