U trendu

Da li ste probali kokice na žaru? Ovaj nesvakidašnji način pripreme daje sjajan ukus

Kokice su omiljene grickalice svim uzrastima. Ispostavilo se da se ne moraju pripremiti samo u mikrotalasnoj pećnici, već mogu i na roštilju. To je savršena ideja za piknik. Kokanje je vrlo jednostavno i brzo. Kokice na žaru sigurno će se svideti i deci i odraslima

Za pripremu kokica na žaru, potrebne su vam i aluminijumske tacne i aluminijumska folija ili papir za pečenje.

Zrna treba sipati u aluminijumsku tacnu i začiniti po želji. U tradicionalnoj verziji to će naravno biti so. Takođe možete izabrati šećer, med ili svoju omiljenu mešavinu začina. Upoznavanje novih ukusa odlična je zabava i prilika da proširite svoje kulinarske vidike.

Zatim kokice pospite uljem i čvrsto ih umotajte aluminijumskom folijom. Savetujemo vam da dvaput proverite da li je poslužavnik dobro obmotan. U suprotnom, možete očekivati kokice koji će vas gađati sa roštilja. I verovatno biste radije izbegli takve atrakcije.

Stavite poslužavnik za kokice na roštilj i sačekajte. Nakon otprilike 10 minuta, naša užina je spremna. Ima odličan solo ukus, ali možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu. Dobro je znati da su kokice zdravije od čipsa ili kolačića. Ovo je mnogo bolji izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар