U trendu

Doktori upozorili – ni u ludilu ne jedite ovakvo meso

Recept za piletinu koji „hara“ platformom TikTok reklamira se kao „domaći lek“ za prehladu. Doktori upozorili da je opasan, ovo nikako ne radite!

Mnogi prehlađeni ljudi pokušavaju korigovanjem ishrane da pomognu sebi i olakšaju simptome. Već znamo da je pileća supa blagotvorna kada smo prehlađeni ili bez energije, ali sada se jedan lažno „delotvorni“ recept proširio Internetom brzinom munje.

O čemu je reč? Korisnici TikToka na svojim profilima se kunu da im je piletina sa sirupom protiv prehlade „pomogla da ozdrave“. Ali doktori upozoravaju da ovo nikako ne treba raditi, opasno je!

Najpre, budimo realni, ko bi jeo tirkiznu piletinu?! Odvratno izgleda već na prvi pogled! Korisnici TikToka, gde se pored korisnih saveta mogu naći i prave budalaštine, pileći file polivaju sirupom protiv prehlade i onda prže ili dinstaju. Gotovo meso izgleda grozno, povuklo je veštačku boju iz sirupa i puno je hemikalija!

„Kada kuvate sirup protiv prehlade ili kašlja, voda i alkohol će ispariti, a ostaće vam superkoncentrat hemikalija. Ako pojedete jedno takvo parče mesa, uneli ste više od preporučene doze sredstva zbog čega možete imati posledice po zdravlje“, upozorio je lekar opšte prakse dr Aron Hartman.

Ne postoje nikakvi dokazi da ovakvo unošenje sredstava protiv prehlade ima dejstvo, pa ni slučajno ne pokušavajte kod kuće! Pogledajte na šta liči!

A ukoliko tražite prave, isprobane, i jednostavne načine da spremite najukusnije pileće meso, pročitajte najbolji recept za piletinu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)