U trendu

Evo kako da ispržite savršeno ukusno jaje na oko bez kapi ulja, oduševićete se

Ukoliko ste na dijeti i rečeno vam je da možete da jedete jaja, ali spremljena bez ulja sigurno ste se razočarali, jer mislite da je jedini način da ih skuvate.

To ipak, nije u potpunosti tačno. Osim barenih postoji način da jedete i pržena jaja, ali spremljena bez ijedne jedine kapi ulja.

Možda vam ovo neće uspeti iz prvo puta, jer treba da „pogodite“ jačinu vatre, količinu vode i veličinu tiganja. Ipak, nakon što se uhodate i rešite te nedoumice, sve će ići, što bi se reklo, kao po loju.

Postupak:

U hladan tiganj sipate vodu tek da pokrije dno, uključite šporet i kad proključa dodate jaja. Jaja posolite, temperaturu podesite na neku srednju temperaturu, broj zavisi od samog šporeta (ako imate od 1 do 9 birajte 5).

Čim spustite jaja u tiganj poklopite ih poklopcem i ostavite oko 3 do 4 minuta da se peku. Nakon toga će unutra biti rovita, tj moći ćete da umačete. Ako volite da budu tvrda, onda ih ostavite minut duže.

Prilikom stavljanja jaja u tiganj, trudite se da ih lagano spustite kako bi prionula na vodu, a ne propala na dno tiganja, jer će se tako sigurno zalepiti.

(Glossy)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.