I kuvani krompir može da bude izuzetno sočan i ukusan, ali samo uz ovaj trik

Nema ničeg posebno komplikovanog u kuvanju krompira, zar ne? Tako bi trebalo da bude, međutim, domaćice ga često ne skuvaju dovoljno dobro, pa on završi u pireu.

Ipak, to ne mora da se dešava, jer pored toga što može da bude odlično kuvan, kuvani krompir može da bude i izuzetno ukusan i sočan. Sve što je potrebno da uradite jeste da primenite ovaj mali kuhinjski trik.

Naime, krompir stavite u vodu, dodajte čen belog luka, jedan lovorov list i malo bibera. Ukoliko želite, možete da dodate i druge začine, za koje smatrate da će se lepo slagati.

Zatim, dodajte hladnu vodu, dodajte so i krompir stavite da se kuva na srednjoj temperaturi. Proverite da li je u potpunosti kuvan pre nego što ga izvadite, a to najjednostavnije možete da uradite tako što ćete zabosti u njega čačkalicu koja će, ukoliko je krompir u potpunosti kuvan, izaći iz njega čista.

Kada krompir bude bio kuvan, procedite ga i odstranite sve začine. Prepolovite ga dok je još vruć i dodajte malo maslaca, a po potrebi i još malo soli i bibera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.