Kupila je gorku i bezukusnu lubenicu: Samo je dodala jedan tajni sastojak iz kuhinje i postala je slatka kao med

Lubenica može da pomogne protiv vrućina, a jedan neočekivani sastojak može da je učini još slađom

Mnogi ne bi pomislili da je ovaj trik efikasan odnosno da se baš ovaj začin „slaže“ sa lubenicom čineći je još ukusnijom.
Pa, ako ste hteli da uživate u slatkoj lubenici, a tokom prvog zalogaja shvatili da se kupili onu gorku i bezukusnu, rešenje je so, prenosi Mashed.

So efikasno smanjuje gorčinu. Stručnjak koji se bavi poboljšanjem ukusa hrane Bob Staki otkrila je prilično dobru teoriju o tome zašto ovaj trik funkcioniše.

Lubenica ima tri elementa ukusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može da suzbije slatkoću. Kada malo soli pospete na krišku lubenice, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu“, objasnila je.

So pritom aktivira pljuvačne žlezde čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri letnjim vrućinama. Da li ste ikada primetili da vam telo više žudi za soli što se više znojite? To vas telo podseća da proverite svoje elektrolite. A „slana“ sočna lubenica pomaže da organizmu obezbedite hranljive sastojke, obnovite elektrolite i održite telo hidriranim sa svakim zalogajem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.