U trendu

Kvare ukus: Ovo su najveće greške pri pečenju pice koju većina ljudi pravi

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi vam pica ispala savršena.

Priprema testa

Testo  mora dovoljno da se „odmori“. Jedna je od najčešćih grešaka je kada se testo prerano skloni s toplog. Bitno je da se dovoljno podigne da bi bilo mekanije i vazdušastije. Testo je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Sastojci za picu

Umak od paradajza najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza samo ga je potrebno začini po želji i premazati testo. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinovati sastojke kako pica ne bi bila preslana ili pak bljutava.

Zagrejana rerna

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za poslednji korak, važno je obratiti pažnju na to da rerna bude dobro zagrejana. Treba je zagrejati na najjaču temperaturu i tek onda staviti picu pa peći najmanje deset minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar