U trendu

Maksimalno iskoristite ostatke hrane iz teglice: Uradite samo ovo, dobićete sjajnu stvar (VIDEO)

Mnogi ljudi, kada pojedu sve što se nalazilo u teglici, jednostavno je bace, bez razmišljanja. Međutim, sigurno se i vama dešavalo da teglu ne možete baš u potpunosti da ispraznite, tj. „ogulite“ kašičicom, pa vam po zidovima ostane hrana,

Ukoliko je to na primer senf, kikiriki puter ili džem, postoji način kako da ga iskoristite do kraja, prenosi informer.rs.

Šantel Mila, žena koja na svom TikTok-u objavljuje razne savete vezane za domaćinstvo, ovaj put je pokazala kako da napravite preukusne soseve, baš od „ostataka“ hrane iz teglica.

1. Pre nego što bacite praznu teglu od senfa, u nju dodajte 1/4 šolje maslinovog ulja, balzamiko sirće i kašičicu javorovog sirupa. Sve dobro promućkajte i dobićete sjajan dresing za salatu.

2. Pre nego što bacite teglicu od kikiriki putera, u nju dodajte 2 kašičice slatkog soja sosa, 1 kašičicu pirinčanog sirćeta, 1 kašičicu đumbira, ceđenu limetu, 2 kafene kašičice ljutog sosa i vodu. Nakon što promućkate, dobićete preukusan ljutkasti sos.

3. U teglu od džema dodajte slatku pavlaku i dobro promućkajte – dobićete preukusan namaz.

@mama_mila_

3 hacks using your nearly-empty mustard, peanut butter and jam jars 🙌🫙 so easy and so delicious! Which one will you try first? #tipsandtricks #howto #homehacks #hometips #kitchenhacks #mamamilastips

♬ Worth It. (Sped Up) – RAYE

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.