Najnoviji hit: Evo kako da za 5 minuta ohladite pivo bez frižidera i leda (video)

Ponekad su rešenja naizgled veoma komplikovanih problema, veoma jednostavna

Vrućina je neizdrživa, znoj lije sa vas i sve o čemu maštate je flaša hladnog piva? Problem nastaje ako ste otišli sa društvom u prirodu, a nemate ručni zamrzivač… Nema potrebe da paničite, priroda je tu da nam pomogne da rešimo ovaj problem.

Iako vam to možda zvuči čudno, fizika će odraditi sav posao. Otkrivano vam sjajan način kako da za 5 minuta, i to na suncu i bez zamrzivača, ohladite pivo?

Sve što treba da uradite je da flašu piva (može i limenka), obmotate kuhinjskim ubrusom ili krpom, preko koje dobro nalijete vodu, i to je sve, ostavite prirodu da odradi svoje.

Princip je prost: sunčevi zraci dovode do isparavanja vode iz krpe, voda sa sobom odvlači toplotu iz krpe, a pivo počinje da se hladi.

I što je sunce jače, bolji je efekat hlađenja.

Najidealnije je da usput pirka i vetrić koji će dodatno ohladiti piće. Isti princip možete da primenite i za sokove u plastičnim flašama, a dobra varijanta je i hlađenje u mokroj čarapi koju okačite na drvo.

Zakopavanje je takođe jedan od oprobanih metoda za hlađenje.

Izaberite dobro mesto. Optimalno mesto je u hladovini pored vode, na primer reke ili jezera, što vlažnije zemljište – to bolje. Ukoliko niste blizu vode potrudite se da nakvasite zemlju dovoljno da u nju smestite flaše.

Iskopajte dovoljno veliku rupu u koju može da stane gajba piva i zatrpajte je do poklopaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.