U trendu

Nestalo vam je limuna? Ove idealne zamene nekada daju i bolji ukus

Naišli ste na doba recept, treba vam limun, ali ga vi baš sad nemate kod kuće? Ništa strašno, postoje namirnice koje mogu da ga zamene, a da efekat bude isti ili skoro isti. Kako prenosi Times of India, ove zamene nekada mogu da daju i bolji ukus:

Sok od narandže

Sok od narandže takođe može biti dobra zamena, ali treba voditi računa da je narandža malo slađa i manje kisela od limuna pa je možda bolje ne koristiti u onim receptima gde se zahteva kiselost.

Ekstrakt limuna

Kao najbolju zamenu možete upotrebiti ekstrakt limuna, koji je zapravo koncentrat limunovog soka. Kao takav izvrsno služi kao zamena u onim receptima u kojima limun igra glavnu ulogu.

Vinsko sirće (crveno)

Ovo sirće isto tako se može koristiti kao zamena za limunov sok, ali morate biti oprezni, jer je njegova kiselost nešto intenzivnija nego kod limuna. Samo sirće morate malo duže termički obraditi da biste smanjili kiselost.

Limunska kiselina

Limunska kiselina možda je bolja zamena za limunovu koru nego za sami sok budući da baš i nema neki okus. Najčešće se limunska kiselina koristi kao konzervans, ali ako nemate nijednu drugu zamenu sa ove liste, onda vam ona može pomoći da napravite ono što ste hteli, mada to neće biti tako intenzivnog ukusa.

Belo vino

Kao zamenu za limunov sok možete upotrebiti i belo vino zahvaljujući njegovoj kiselosti, ipak obratite pažnju da okus vina ne preuzme okus onoga što pravite

I na kraju, kao zamenu možete koristiti i ostale, srodne citruse poput limete i grejpa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar