U trendu

Oljuštili ste previše krompira? Ako uradite ovo, spasićete ih da ne pocrne

Niko ne voli da svaki čas trčkara do prodavnice. Zato većina domaćica kupi veću količinu krompira da je ima kod kuće. Pa, može da ih prži, peče, pravi pire…

Poznato je da je krompir namirnica koja se ne kvari brzo, te da dugo može da održi svežinu.

Međutim, onog trenutka kada krompir oljuštite, potrebno je i da ga iskoristite kako ne bi propao.

Nema domaćice kojoj se nije dogodilo da se „prevari“, pa da oljušti više. A nekad dođe i do promene plana u poslednjem trenutku, a krompir ostade oljušten. Ipak, nema bacanja.

Postoji više metoda da oljušten krompir zadrži svežinu. One vam mogu pomoći i da se lakše organizujete kada je priprema hrane u pitanju. Pogotovo, kada znate da ste kratki sa vremenom.

Hladna voda

Ukoliko vam se dogodi da preostane neki krompir više, sve što treba da uradite, jeste da ih stavite u duboku posudu sa hladnom vodom. Dakle, obavezno je da celi budu potopljeni u vodu kako ne bi pocrneli odozgo.

Voda, pa u frižider

Ako vam treba da bude svež do sutradan, onda ga stavite u čistu vodu i ostavite u frižider. Na ovaj način će sačuvati svežinu do 24 sata. Sledećeg dana možete da prospete vodu, krompir operete i iskoristite ga za neko jelo.

Kratko blanširanje, pa zamrzavanje

Krompir je takođe moguće i izblanširati i zamrznuti. Isecite ga za pomfrit i masnoću ugrejte u fritezi ili tiganju na 180 stepeni. Blanširajte ga oko 2-3 minuta, a zatim ga stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi od masti i ostavite da se ohladi. Kada se bude u potpunosti ohladio, dobro ga zatvorite u neku kesu i stavite u zamrzivač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.