U trendu

Ovo treba da znate: Da li je opasno podgrevati piletinu?

Koliko ste samo puta odložili već prženu ili pečenu piletinu u frižider, pa te ostatke kasnije podgrevali za ručak! No, da li ste se ikada zapitali koliko je to bezbedno.

Stručnjaci kažu da ovo nije opasno, ali da ipak valja povesti računa o nekoliko stvari. Pre svega, neophodno je da je bacite ako je stajala u frižideru duže od tri dana. Takođe, vodite računa da je ne presušite tokom podgrevanja – to će je učiniti nejestivom.

Lidija Bučtmen iz australijske organizacije za kontrolu hrane kaže da piletinu možete da podgrevate čak i više puta, ali uz uslov da ne dostigne temperaturu veću od 70 stepeni.

Zato je najsigurnije da to radite u rerni. Jednostavno, ubacite piletinu u rernu i upalite na 70 stepeni, a kada je izvadite prelijte je sa malo ulja kako bi bila sočnija.

Takođe, postoji i opcija podgrevanja u mikrotalasnoj, ali budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgreje ravnomerno. Komad mesa možete izrezati pre stavljanja u mikrotalasnu, a onda ga podgrejati tri minuta na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvae minute pre posluživanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)