U trendu

Pri kraju ste sa zalihama kiselog kupusa? Ukiselite ga za 48 sati, potreban vam je samo zamrzivač

Želeli mi to da priznamo ili ne, pripremanje tradicionalne zimnice zahteva mnogo vremena, novca i umeća. Zato mnoge domaćice kupuju već gotovu, industrijski pripremljenu zimnicu u supermarketima – manje muke, a manje i para!

Iako nam danas u velikoj meri olakšava život mogućnost da je kupimo, domaća zimnica je bila i ostala neprikosnovena. Osim što imamo kontrolu nad kvalitetom namirnica, te je neuporedivo zdravija od kupovne, možemo je prilagođavati ukusima svojih najmilijih.

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

Međutim, bile su slave, praznična sezona je u toku, a sarma se nemilosrdno pravila. Za sve domaćice koje sumnjaju da će imati dovoljno zaliha kupusa, donosimo recept kako da ga ukisele za samo 48 sati!

Kiseli kupus za 48 sati

Da biste spremili famozni kiseli kupus, nije neophodno odvajate puno vremena i živaca. Dovoljno je da glavice kupusa očistite i izdubite. U udubljenje sipajte sirće, pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici.

Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar