Roštilj majstori ovako peku meso: Ove 3 stvari su veoma važne

Želite sami da napravite savršen roštilj baš kao kupovni? Poslušajte ove savete.

Podmazivanje roštilja

Nikada nemojte direktno mazati rešetke uljem ili slaninom. Ovo nogi rade, a velika je greška. Kada to uradite, masnoća će od vreline samo skliznuti sa rešetaka i kapati dole, gde će početi da stvara dim. Premažite uljem ili slaninom komade mesa, a ne sam roštilj.

Zagrevanje roštilja

Roštilj mora, apsolutno mora, da bude dobro zagrejan pre nego što ga prvi komad mesa dodirne. Ako to ne uradite, meso će se neravnomerno i dugo peći. Osoba u društvu koja je zadužena za meso voli da se njime bavi, ali ne satima! Pročitajte i kako se pravi najukusniji domaći burger!

Čišćenje roštilja

Čim se roštilj zagreje, morate ga očistiti. Zagoreli komadići hrane nisu samo opasni po zdravlje, jer stoje „ko zna od kada“, već mogu loše uticati i na meso koje danas pržite. Šta god da je zagorelo i ostalo na roštilju, uradiće jednu od dve stvari i nijedna nije dobra. Zalepiće se za vaše meso i poješćete zagoreli komadić, ili će uraditi upravo obrnuto – zalepiće se za meso tako da ne možete da ga odlepite, što znači da će najukusniji, karamelizovani komadi današnjeg mesa ostati na roštilju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.