U trendu

Špagete kuvajte samo ovako i uvek će ispasti savršeno

Špagete, najbolja vrsta testenine za mesne sosove, jednostavni su za kuvanje, pa opet ponekad ne ispadnu dobro jer vjerovatno pravite neku od sitnih grešaka, a da niste toga ni svesni.

Pratite ovih nekoliko koraka tokom kuvanja i uvek će, garantovao, ispasti savršeno.

Koristite dovoljno veliki lonac

Mnogi već greše na ovom delu, pa uzmu premali lonac za kuvanje ove dugačke testenine kojoj je potrebno dosta prostora kako bi se ravnomerno skuvala.

Posolite vodu u kojoj kuvate

Ali ne preterujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte meru. Testenina ne bi trebalo da bude previše slana kad se spoji s umakom koji ste prethodno već začinili, prenosi The Daily Meal.

Nemojte lomiti špagete

Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promenu, ali poenta je kuvati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuvari, zar ne? Nemojte ih onda lomiti na pola.

Nemojte ih prekuvati

Na svakom pakovanju testenine napisano je tačno vreme koje je potrebno da se ona skuva – al dente. Ponekad, u zavisnosti i od šporeta na kojem kuvate, ti minuti nisu tačni, pa je najbolje da testeninu probate minut do dve pre nego što istekne vreme napisano na pakovanju. Ako je još uvek samo malo tvrda, isključite vatru i ostavite je u vodi minut-dva pa procedite.

Masnoću dodajete zadnju

Zadnji korak, baš pre nego što je testenina spremna za posluživanje, dodajte masnoću. Kašičicu ili dve maslaca, par kapi maslinovog ulja i šaka parmezana – možete staviti sve ili samo one sastojke koje preferirate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)