U trendu

Tajne svetskih kuvara: 10 trikova koje niste znali, a čine čuda u kuhinji

Želite da briljirate u svojoj kuhinji, ali uvek nešto neplanski pođe po zlu. Da bi ste izbegli takve situacije pročitajte savete svetski poznatih kuvara.

1. Kuhinjsku foliju čuvajte u frižideru kako se ne bi kidala i lepila.

2.Kako bi ste brzo i efikasno očistili povrće od semena (tikvica, krastavac, bundeva) koristite kašiku za sladoled. Njene oštre ivice će lako očistiti povrće od semenki.

3. Ako je jelo koje ste pripremili neočekivano isuviše masno, ne očajavajte. Kockicu leda umotajte u papirni ubrus,i pređite njime preko površine jela. Led će kao magnet privući masnoću.

4. Skuvajte svršena jaja. U vodu, dok se jaja kuvaju, dodajte sirće ili sodu bikarbonu. Oba sastojka učiniće da se ljuska lako odvoji od jajeta.

5. Da bi ste dobili maksimalnu količinu iz pomorandže ili limuna, pre ceđenja ih stavite u frižider, a nakon toga u mikrotalasnu na 15-20 sekundi.

6. Da bi ste mekani sir lako narendali prethodno ga stavite u zamrzivač. Neće vam se lepiti za rende i lako će se rendati.

7. Da bi ste izbegli suze i iritaciju očiju, pre sečenja crni luk stavite u zamrzivač na 30 minuta. Ovo se odnosi samo na luk koji planirate termički da obrađujete. Za salate luk u ovakvom stanju nemojte koristiti.

8. Da vam voda u kojoj kuvate makarone ne bi iskipela, na vrh šerpe drvenu varjaču. Drvo će sprečiti penu da se prelije preko ivica šerpe.

9. Kada pripremate kajganu, u jedan kraj tiganja sipajte supenu kašiku vode i poklopite tiganj. Voda će se pretvoriti u paru. Zahvaljujući tome na površini žumanaca će se obrazovati opna, a u sredini će ostati tečna.

10. Da bi ste uklonili mirise belog ili crnog luka sa ruku, upotrebite limun. Njime protrljajte ruke i jednostavno isperite sa vodom.

( uspesnazena.com)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)