U trendu

Tajni sastojak za najukusnije pileće batke: Kožica svaki put bude savršeno hrskava

Kada su dobro gotovi, pileći bataci su vlažni, sočni i imaju hrskavu kožu. U poređenju sa pilećim prsima, pristupačniji su i lakše se peku zbog većeg sadržaja masti.

Međutim, za mnoge domaćice je pravi izazov da nateraju kožicu na mesu da bude savršeno hrskava. Zbog toga je iskusna kuvarica Moli Adams otkrila za Simply Recipes u čemu je njena tajna za najhrskavije pilećih bataka ikada.

Moli tvrdi da je njena tajna u korišćenju pirinčanog brašna.

„Pre toga sam pileće batke premazala univerzalnim brašnom. Zagrejala sam tiganj, pa stavila batke i malo ih propržila, pa stavila u rernu da se kuvaju. Izgledali su savršeno zlatno braon, ali koža bi uvek imala manje od idealne gumene teksture“, rekla je Moli.

Sasvim slučajno je otkrila da je pirinčano brašno odlično za hrskave knedle.

Pirinčano brašno upija manje ulja

„Imala sam malu posudu pirinčanog brašna koja je ostala od pečenja hleba na kuhinjskom pultu. Kada sam otišla da napravim večeru, posula sam brašno po leđima pilića, pogrešno misleći da je višenamensko“, otkrila je Moli.

Odmah je shvatila da je pogrešila, ali je odlučila da nastavi sa pripremom bataka.

„Ispekla sam ih u ulju na jakoj vatri. Na moje iznenađenje, koža nije mogla biti hrskavija. Tekstura je podsećala na zaista dobru prženu piletinu sa laganom, skoro pahuljastom teksturom“, rekla je Moli.

„Bataci su bili i manje masni, jer pirinčano brašno upija mnogo manje ulja od univerzalnog brašna. Znala sam da je ovo moj novi način pravljenja pilećih bataka jer su i ostaci od večere sutradan bili hrskavi!“, istakla je ona.

„Pirinčano brašno najbolje funkcioniše kada se piletina peče na šporetu. Pecite sa obe strane dok ne porumeni, a zatim stavite piletinu u rernu da se peče“, otkrila je Moli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar