U trendu

Trik koji omekšava meso za 15 minuta, a poboljšava i ukus

Dobra marinada omekšava meso i daje finu aromu, a koliko je svetskih kuhinja, toliko je i različitih kombinacija začina i drugih dodataka. Naginjete li azijskim specijalitetima, možete isprobati marinadu koja je nastala po uzoru na omiljeni vijetnamski umak za različite grickalice, a zove se nuoc cham.

Marinada prilagođena zapadnjačkim ukusima ipak ne sadrži previše egzotičnih sastojaka, a ni ljutine, tako da nema straha. Budući da vijetnamska marinada sadrži dosta kiseline, dovoljno je marinirati meso ili ribu 15-30 minuta. Idealna je za brzinsko mariniranje junetine, svinjetine ili piletine, ali i ribe. Možete meso premazati tek četkicom ili je poslužiti kao dodatak jelu. Zgodan je i dodatak mlevenom mesu koristite li ga za tortilje ili neki drugi zalogaj tog tipa.

Sastojci za marinadu:

1/2 malog luka ljutike

1/2 vezice svežih stabljika korijandra

4 čena belog luka

3/4 šoljice soka limete (od 6 do 8 limeta)

1/4 šoljice ribljeg sosa

2 do 3 kašičice šećera

Priprema:

Grubo naseckajte 1/2 male ljutike i 1/2 vezice stabljike korijandra. Dodajte beli luk, 3/4 šoljice soka limete, 1/4 šoljice ribljeg sosa i 2 kašičice šećera pa izmiksajte u glatku smesu. Probajte i po potrebi dodajte još kašičicu šećera, piše Pun kufer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar