U trendu

Ima da se topi u ustima: Zaboravite na žilavu junetinu, uz ove cake biće mekana ‘kao duša’

Želite li da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme. Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko i nežno.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.

Još neke namirnice koje će omekšati meso

Pirinčano vino

Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i narendanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći. Osim što će dobiti neverovatan ukus, biće mekano kao puter.

Kola

Kola napici su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što treba da uradite je da meso ostavite u koli deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćeti, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi sirćeta) moralo da odstoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo, prenosi BrightSide.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.