U trendu

Znate li zašto se dodaje sirće u krompir koji se kuva: Ova caka će vas spasiti nerviranja

Ovaj trik će vas spasiti bespotrebnog nerviranja

Krompiri su jedna od omiljenih, ali i najzahvalnijih namirnica za kombinovanje sa mnogim jelima. Mogu se peći, pržiti, transformirati u svileni pire, ali i dodavati raznim čorbama, varivima i gulašima.

Međutim, kako bi uživali u ukusnom jelu, važno je da znate da odaberete pravi krompir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krompira može se podeliti u dve grupe – brašnaste i voštane.

Brašnasti krompiri sadrže visok procenat skroba, pa ih je najbolje iskoristiti za pripremu pirea ili pečenje. Voštani krompiri, pak, idealni su za kuvanje u vodi, pa ih je dobro upotrebiti za pripremu salate.

Za pripremu salate je potrebno da krompir bude optimalno kuvan, korisno je dodati i malo – sirćeta. Magazin „Home Cook World“ tvrdi da u krompir koji planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, i to oko 13. minuta kuvanja.
:
Dodavanje sirćeta u ključalu vodu stvoriće tanku koricu na spoljnom sloju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Važno je pomenuti da ne postoji posebna vrsta sirćeta koja je bolja u ovoj misiji od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabukovom ili vinskim sirćetom, potpuno je svejedno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.