Aco Petrović: Igrao se argentinski ragbi

Selektor Hrvatske Aco Petrović, koji je isključen zbog dve tehničke greške, rekao je da je nezadovoljan suđenjem na utakmici sa Argentinom, prenose sportski mediji.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Sad sam još vruć od utakmice, ali ovo suđenje stvarno nije imalo smisla u drugom poluvremenu. Na njihovu prljavu igru smo naselli, počeli smo da prigovaramo i dobili smo čak pet tehničkih. Ja kao trener mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Još sam pod utiskom utakmice, pa ne bih želeo da kažem nešto ishitreno“, rekao je Petrović, a prenela agencija Hina.

Hrvatska sada ima skor od pobede i poraza a u trećem kolu igraće protiv Brazila.

„Oni su agresivna ekipa, domaćin turnira i sigurno će biti jako teško. Igraju praktično sa četiri ‘petice’ i moraćemo da budemo pažljivi. Imamo 48 sati za pripremu i analizu“, rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ocenio je da je glavni razlog poraza „mlak“ ulazak u utakmicu.

„Ušli smo mlako u duel i odmah smo ušli u njihovu mašinu, a bez agresivnosti ne možemo da se suprotstavimo ekipi koja je talentovanija od nas. Primili smo previše koševa, na kraju čak 90, a pojavila se i nervoza u našem timu, ne znam iz kog razloga. Nismo se borili kao protiv Španije. Sa Brazilom će biti slična utakmica, nezgodni su i agresivni“, naveo je Bogdanović.

Krunoslav Simon je rekao da cilj ekipe ostaje plasman u četvrtfinale.

„Sada ću ja da ispadnem tragičar, a da je ušla moja trojka ko zna kako bi se završilo. Nismo započeli agresivno kako smo se dogovorili, a oni su previše kvalitetni, pa su nas drugi put u poslednjih 10 dana pobedili. Verovao sam da možemo da ih pobedimo i kada smo zaostajali 20 razlike. U našoj grupi ima pet ekipa koje su izjednačene pa će sve utakmice biti odlučene u poslednjim sekundama. Naš cilj je četvrtfinale i još smo u igri“, rekao je Simon.

Ostavite komentar

Ostavite komentar