U trendu

Aco Petrović: Izbegavajući Amere, naleteli na Srbe

Predobro se znamo, oni su večeras navijali za Litvaniju jer smatraju da su im oni lakši protivnik. Ne interesuje nas ko je sledeći, samo da nije SAD, rekao je Aco Petrović, prenose hrvatski sportski mediji.

Glavna je tema, naravno, utakmica četvrtfinala protiv susedne Srbije koja je na rasporedu u sredu.

– To nije obična utakmica, čak i kad je prijateljska. Nadamo se da ćemo biti 100% spremni i da ćemo odigrati kao danas. Njih možemo dobiti i daćemo sve od sebe, nadam se pobedi – rekao je Dario Šarić.

Aco Petrović ponosan je na svoju ekipu.

– Prezadovoljan sam. Izbegavajući Amere, naleteli smo na Srbe. Odavno naša košarka nije bila blizu zoni medalja kao na ovom turniru. Imamo dovoljno vremena da se spremimo.

Srbija?

– Igrali smo s njima, oni su bili bez Teodosića, mi bez Hezonje. Predobro se znamo, oni su večeras navijali za Litvaniju jer smatraju da su im oni lakši protivnik. Ne interesuje nas ko je sledeći, samo da nisu Amerikanci. Mi smo dva i po meseca zapeti kao puške, treniramo sjajno, ponašamo se sjajno – rezimirao je hrvatski selektor.

Bojan Bogdanović:

– Srbija igra slično kao i mi, s njima smo igrali pre OI na pripremnom turniru u Argentini i izgubili tesno. Biće to utakmica posebnog naboja. Još nas samo 40 minuta deli od polufinala… mislim da imamo šanse da konačno uđemo u to magično polufinale – rekao je Bogdanović, prvi strelac Hrvatske sa 22 koša u utakmici protiv Litvanije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.