U trendu

Agasi: Novaku sam “prodrmao kavez” (foto, video)

Kakvu god formulu da ima sa svojim timom, ona je moćna i oslanja se na ono što je Novak kao ličnost, a ja nisam sposoban da se pretvaram – rekao je nekadašnji trener srpskog asa.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Andre Agasi izjavio je da je uveren da prvi teniser sveta može da prestigne Rodžera Federera kada su u pitanju grend slem trofeji.

– Iz Las Vegasa sam, moram da se kladim… Novak sad ima 15 trofeja iz velike četvorke. Znači trebaju mu još dve, tri godine. Sada ima decu, prioritete u životu, ali prestići će Rodžera ako to bude želeo – jasan čovek koji je svojevremeno bio prvoplasiran na ATP listi.

Agasi se osvrnuo i na vreme kada je bio glavni u stručnom štabu Novaka Đokovića, kojem nedostaje još šest grend slem titula kako bi prestigao Švajcarca.

– Noletu sam želeo da pomognem zato što tenis to zaslužuje. Nikada se nije dovodilo u pitanje za šta je sposoban, samo je imao mučni proces, kao što ga svi imamo. Istinski sam verovao da mogu da mu pomognem, a posle sam istinski verovao da ne mogu. Kao trener sam mnogo naučio, nije stvar u tome šta ti znaš, nego u tome šta nauči onaj s kojim radiš. Ali neko mora da bude spreman da uči i da vidi stvari drugačije. Deo Novakove veličine jeste i njegova tvrdoglavost – ističe Amerikanac.

Vlasnik osam grend slem trofeja priznaje da je na početku saradnje rekao srpskom teniseru da mu on nije potreban.

– Ne kajem se. Osećam da sam mnogo naučio i da sam mu “prodrmao kavez” taman toliko da tenis profitira. Da budem jasan, naše prve zajedničke večeri rekao sam mu da mu ja nisam potreban. Kakvu god formulu da ima sa svojim timom, ona je moćna i oslanja se na ono što je Novak kao ličnost, a ja nisam sposoban da se pretvaram. Ja sam to što jesam, a njemu želim sve najbolje i navijam za njega jer tenis to zaslužuje – zavrašava legendarni teniser.

(novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar