U trendu

Aguero: Dolazak Gvardiole stvoriće pritisak na igrače

Fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero rekao je da dolazak Pepa Gvradiole u taj klub staviti veliki pritisak na igrače, ali da i pored toga očekuje još veći uspeh u Ligi šampiona.

Gvardiola od 1. jula naslediti Čileanca Manuela Pelegrinija i preuzeti klupu Mančester Sitija, posle isteka saradnje sa minhenskim Bajernom.

„Lionel Mesi, ali i dosta fudbalera, rekao mi je da Gvardiola ima pravi odnos sa igračima. Mislim da će njegov dolazak staviti veliki pritisak na nas i to nam je potrebno. To je normalno za klub koji dovodi vrhunske igrače i trenera“, rekao je Aguero, a prenosi Skaj Sport.

Najbolji strelac „građana“ dodao je da očekuje kratak period prilagođavanja španskog stručnjaka na Premijer ligu.

„Pep odlučuje kakav stil ćemo negovati, najbitnije je da napredujemo kao tim. Znamo da imamo veliki tim, ali je potrebno da još uči u Ligi šampiona. Nismo bili na nivou da osvojimo trofej prvaka Evrope, ali sada će se stvari promeniti“, rekao je Argentinac.

Mančester Siti je ove sezone zauzeo tek četvrto mesto u Premijer ligi, dok je u Ligi šampiona napravio najveći uspeh u istoriji kluba kada je eliminisan u polufinalu madridskog Reala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.