U trendu

Akapulko čuva mesto Novaku Đokoviću

ATP turnir iz serije 500 u Akapulku sačuvaće jednu „vajld kartu“ za Novaka Đokovića, saopštili su organizatori.

Akapulko još nije dobio zvaničnu potvrdu od najboljeg srpskog tenisera, ali želi da sačuva jedno mesto ukoliko bi Đoković želeo da se vrati u ovo meksičko letovalište.

Novak je 2017. odlučio da zatraži „vajld kartu“ i zaigra u Akapulku usled veoma loše forme na startu sezone, a do 15. januara bi trebalo da budu poznati svi učesnici turnira.

Uprkos tome, direktor turnira Raul Surutusa, ističe da će organizatori sačekati osvajača 12 Grend slem titula koliko god je potrebno.

„Ne znamo ništa o Novaku, ostavićemo otvorenu specijalnu pozivnicu za njega“, rekao je Surutusa.

On je istakao da nije baš tako lako dovesti igrače na manje turnire.

„Đoković nije objavio ništa što ima veze sa njegovim rasporedom, pa ćemo morati da sačekamo i vidimo šta će se događati. Napustio je našu zemlju veoma sreća i mislim da bi se radovao ponovnom dolasku. Uvek je važno privući takve igrače, ali moramo da vrednujemo i to što će Rafel Nadal, prvi igrač na ATP listi, takođe učestvovati na turniru. Igranje Rodžera Federera je jedan od, za sada, neostvarenih ciljeva“.

Poznato je da nije baš lako „angažovati“ Švajcarca, a problem je i što se Akapulko igra tokom iste nedelje kao turnir u Dubaiju, sa kojim Rodžer ima doživotni ugovor.

„Pregovaramo, insistiramo i nadamo se da će jednoga dana igrati ovde. Ali ako ne uspemo u našim namerama, to neće ništa promeniti. I bez njega smo imali veoma dobre godine i, bez nepoštovanja, to bi bio njegov gubitak“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar