U trendu

Akcija „Crveno-bela“ krv 20. put u petak i subotu

BEOGRAD – Humanitarna akcija „Crveno-bela krv“ održaće se 20. put, u petak i subotu od 10 do 18 časova, u Medija centru stadiona Rajko Mitić.

Kako je saopšteno na sajtu crveno-belih, Zvezda se odavno profilisala kao društveno-odgovorna organizacija, a zvezdaši kao ljudi koji su uvek spremni na humani gest.

„Prošle godine se održala akcija u septembru kada smo skupili 239 jedinica krvi. S obzirom na smanjene rezerve krvi koje su karakteristične za ovo doba godine, zbog novogodišnjih i božićnih praznika, neophodno je da pokažemo solidarnost kako bismo pomogli u prevazilaženju nastalog deficita“, navode iz kluba.

Akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv, zato smo sigurni da će tako biti i ovog puta. Naši navijači već godinama pokazuju da imaju veliko, humano srce, poručuju iz Zvezde.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Za sve davaoce krvi Institut za transfuziju Srbije i Udruženje građana „Delije sever“, pripremili su mali znak pažnje u vidu majice koja će im biti podsetnik da su učestvovali u jubilarnoj 20. akciji i donirali krv u trenutku kada je to od posebnog značaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar