U trendu

Alen: Ima i boljih načina za skretanje pažnje na probleme od prekidanja mečeva

Snukeraš iz Severne Irske Mark Alen nazvao je aktiviste koji su prekinuli igru na Svetskom prvenstvu u Šefildu idiotima i rekao da ima boljih i efikasnijih načina da se bore za svoja uverenja od prekidanja mečeva.

Incident se dogodio u ponedeljak uveče u Krusbil teatru u Šefildu, kada se jedan muškarac popeo na snukeraški sto i prosuo narandžasti prah po kuglama, zbog čega je prekinut meč prvog kola između Roberta Milkinsa i Džoa Perija.

Izgrednik je nosio majicu sa natpisom grupe za zaštitu životne sredine „Just stop oil“, koja traži od britanske vlade da prekine sve projekte sa fosilnim gorivima.

Druga aktivistkinja je pokušala da se lepkom zalepi za sto tokom meča koji su u isto vreme igrali Alen i Fan Džengi. Nju je sprečio sudija Olivije Martel, koji je odmah prekinuo meč.

„Mislim da sam ja bio poslednja osoba u čitavoj sali koja je shvatila šta se dogodilo pošto sam bio koncentrisan na udarac koji je trebalo da izvedem. Čuo sam lupanje, mislio sam da je za drugim stolom, a onda sam se okrenuo i video ženu za mojim stolom. Moglo je da bude mnogo gore, videli ste šta se desilo za drugim stolom, koliki je poremećaj izazvalo“, rekao je Alen za Bi-Bi-Si (BBC).

„To je bio nadrealan trenutak, ali mislim da čak i pričanje o tome njima daje prostor koji ne zaslužuju jer su idioti. Šta su pokušali da dobiju iz ovoga? Siguran sam da postoje bolji načini da skrenu pažnju“, dodao je aktuelni šampion Ujedinjenog Kraljevstva.

Sedmostruki svetski šampion Stiven Hendri rekao je da nikada nije video da se ovakve stvari dešavaju na mečevima snukera.

„Strašno je. Nadam se da čoja može da se popravi. Svi smo se iznenadili. Kao snukeraš odmah sam pomislio: ‘Da li sto može da se popravi?’. Ne znamo šta je na stolu“, rekao je Hendri.

Obezbeđenje je demonstrante izvelo iz sale, a zatim ih je uhapsila policija.

Meč Alena i Džengija je nastavljen, a severnoirski snukeraš pobedio je sa 10:5.

Milkins i Peri će večeras nastaviti meč.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.