U trendu

Alkaraz eliminisan u polufinalu Majamija, Đoković opet „broj 1“

MAJAMI – Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u finale mastersa u Majamiju, pošto je pobedio Španca Karlosa Alkaraza nakon preokreta sa 2:1 u setovima (6:7 (7:4), 6:4, 6:2).

Španskom teniseru su bile potrebne još dve pobede da bi se zadržao na prvom mestu na ATP listi ali pošto je eliminisan u polufinalu, Novak Đoković se vraća na prvu poziciju.

Meč je trajao 183 minuta.

Siner je u prvom setu došao do brejka i poveo prvo sa 3:1, pa sa 4:1. Alkaraz je vratio brejk u šestom gemu i potom u 11. gemu ponovo oduzeo servis gem Italijanu. U narednom gemu posle velike borbe Siner je vratio breJk i uveo set u tajbrejk u kojem je bolje servirao Alkaraz i tako poveo u setovima.

U drugom setu Italijan je odmah napravio brejk, ali je Alkaraz uzvratio istom merom već u četvrtom gemu. Tokom osmog gema Alkaraz je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio, što je za rukom pošlo Sineru u narednom gemu za 5:4.

U trećem setu Siner je oduzeo servis gem protivniku u prvom i sedmom gemu, dok je tokom svojih servis gemova sigurno servirao i tako došao do pobede u ovom meču.

U finalu Siner će igrati protiv Danila Medvedeva u nedelju od 19 časova. Dva tenisera su se do sada sastajali pet puta i svaki put je slavio Rus.

Masters u Majamiju se igra za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.