U trendu

Alkaraz igra turniru u Buenos Ajresu: Cilj je da nastavim da napredujem

BUENOS AJRES – Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da želi da nastavi da napreduje i da mu je cilj da ponovi rezultate iz prošle godine, prenose španski mediji.

Mladi španski teniser vraća se na teren posle pauze od tri i po meseca zbog povrede i igraće na ATP turniru 250 u Buenos Ajresu, koji počinje sutra.

Alkaraz je prošle godine osvojio Ju-Es open, a potom je 12. septembra preuzeo prvo mesto na ATP listi, koje je držao do 30. januara ove godine.

„Došao sam ovde pre nekoliko dana kako bih se što bolje pripremio za turnir. Cilj je da nastavim da napredujem, jer želim da ponovim uspehe iz prošle godine. Iako sam već bio prvi na svetu, mogu još bolje da igram. Sve mogu da popravim, od mog tenisa preko fitnesa do psihološkog aspekta. Uveliko radim sa svojim timom“, rekao je Alkaraz.

Španac je trenutno drugi teniser sveta sa 340 bodova manje od prvoplasiranog Novaka Đokovića.

„Prošla godina je bila fantastična, ostvario sam svoje snove. I sam sam bio iznenađen koliko sam sve brzo postigao. Želim da nastavim da pobeđujem, ali i da uživam u tenisu, jer je jedino tako to i moguće“, zaključio je Alkaraz, koji je na turniru u Buenos Ajresu postavljen za prvog nosioca.

Španac je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom između Srbina Lasla Đerea i Italijana Fabija Fonjinija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar