U trendu

Almir Memić osvajač 65. „Zlatne rukavice“ u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Bokser Srbije Almir Memić osvajač je 65. „Zlatne rukavice“, koja je u nedelju završena u Novom Pazaru, saopštio je BS S.

Memić je u finalu kategorije do 75 kilograma pobedio Moldavca Marina Makarijea odlukom sudija 4:0. On u Regionalnoj ligi nastupa za Novi Pazar.

Najbolji tehničar je reprezentativac Srbije Vladimir Mirončikov, koji u borbi za zlato u kategoriji do 80 kilograma savladao Lea Cvitanovića iz Bosne i Hercegovine sa 5:0.

Najborbeniji par činili su Kubanac Antonio Bize i član selekcije Srbije Igor Rogić, a taj meč u kategoriji do 71 kilograma pripao je Bizeu sa jednoglasnih 5:0.

„Zadovoljan sam što sam osvojio ‘Zlatnu rukavicu’, došao sam sa tom namerom da osvojim, pokazao sam publici da sam došao sa tom željom, na kraju sam to i realizovao. Prvu rundu smo boksovali laganije, nakon toga smo dodali tempo i u trećoj rundi je već imao dva nokdauna i pobedio sam ga jednoglasnom odlukom sudija. Završio sam godinu dobro, sezona je tekla odlično, pehar ‘Zlatne rukavice’ je šlag na torti. Sada sledi mala pauza, a zatim od januara pripreme za sledeću sezonu od koje očekujemo mnogo“, rekao je Almir Memić.

Predsednik BS S Nenad Borovčanin uručio je zlatnu rukavicu direktoru BK Novi Pazar Selveru Lekpeku. Priznanje za doprinos povratka boksa u grad Novi Pazar uručeno je gradonačelniku ovog grada Nihatu Biševcu.

Finalne mečeve u Sportskoj dvorani „Pendik“ pratilo je oko 1.000 gledalaca.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 65. Zlatne rukavice, koju su organizovali BŠ i Bokserski klub Novi Pazar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.