U trendu

Ambasadorka Srbije se obrukala pred Novakom i kraljevskom porodicom (video)

Nakon velike, šeste pobede na Vimbldonu, Novaka Đokovića su, po protokolu, u prostorijama Ol Ingland kluba, pozdravili članovi kraljevske porodice. A među njima bila je i jedna gošća koja je svojim ponašanjem izazvala pravu pometnju na društvenim mrežama.

Poznato je da su pravila ponašanja na najstarijem Gren Slemu vrlo svečana i mnogo zvaničnija nego na ostalim Gren Slemovima, gde vlada opuštenija atmosfera. Šampion Vimbldona je sa peharom u ruci najpre pozdravio Princa Edvarda, vojvodu od Kenta, kome je pružio ruku i razmenio par reči, a pored člana kraljevske porodice nalazila se ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović, koja se, ne sačekavši da Novak i vojvoda završe, ubacila u razgovor, u želji da i ona čestita osvajaču titule.

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji nije znao o kome radi, ali se naposletku rukovao sa njom.

Đoković se zatim okrenuo ka Kejt Midlton, vojvotkinji od Kembridža, sa kojom je proćaskao u malo opuštenijem tonu o tome koliko je značajno za tenisere i za organizatore što je Vimbldon ove godine održan, i to uz prisustvo publike.

Novak je zatim vojvotkinju pitao o njenom bavljenju tenisom.

„Svaki put kada se spremimo i ponesemo opremu, i deca žele da nam se pridruže, što je zaista sjajno“, rekla je Kejt najboljem teniseru sveta, na šta je on poručio da je to divno i poslao pozdrave njenoj porodici.

„Zaista vam hvala što ste bili ovde danas“, rekao je na kraju Đoković i uputio se ka terasi sa koje je pozdravio okupljenje navijače.

O gafu ambasadorke Joksimović na Tviteru ne prestaje da se govori, te joj mnogi pored upadanja u razgovor, zameraju i izbor odeće za ovaj zvanični prijem, jer je poznato da gola ramena nisu dopuštena na takvim dešavanjima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.