U trendu

Amerikanci našli način da spreče scenario „Novak“

Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država i krovne organizacije tenisa, ATP i VTA, objavile su da će hok-aj tehnologija zameniti linijske sudije na ovogodišnjem Ju-es openu, kao i na sedam od devet turnira koji prethode poslednjem Gren slemu u sezoni.

Pre godinu dana Američka teniska asocijacija uvela je tehnologiju na US openu za sve terene izuzev dva centralna – stadionu Artur Eš i Luis Armstrong, na kojima su o autu tradicionalno vodile računa linijske sudije.

Tokom meča četvrtog kola prošlogodišnjeg US opena na stadionu Artur Eš koji je najbolji teniser sveta igrao protiv Pabla Karenja Buste, Novak Đoković je diskvalifikovan sa turnira jer je nenamerno pogodio linijsku sudiju u grlo.
Bilo je to šokantno zaustavljanje Srbina u njegovom nizu od 29 uzastopnih pobeda na Turu, kao i pohoda na 18. Gren slem trofej.

Podsetimo, nakon što je izgubio gem za vođstvo Španca od 6:5 u prvom setu, Đoković je u naletu besa nehotice udario reketom lopticu, a ona je direktno završila na telu linijske sudije koja je pala kao pokošena.

Glavni sudija na meču, Soren Frimel, presudio je meč diskvalifikacijom Đokovića sa takmičenja rekavši da se slaže da Novak nije imao nameru, ali da činjenice pokazuju da je ipak pogodio sudiju koja je „očigledno povređena“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.