U trendu

Ančeloti: Trebalo bi uvesti video tehnologiju što pre

 Trener fudbalera Bajern Minhena Karlo Ančeloti rekao je posle eliminacije njegovog tima u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida da je došlo vreme da se u to takmičenje uvede video tehnologija ponovljenih snimaka (VAR).

„Ne mislim da je Real bilo kako uticao na sudije. Oni jednostavno nisu dorasli zadatku. Nikada nisam podržavao uvodjenje video tehnologije, ali moram priznati da je sada neophodna“, rekao je Ančeloti posle utakmice.

Real je ukupnom pobedom od 6:3 nad Bajernom izborio plasman polufinale Lige šampiona, ali je revanš meč (4:2) obeležio arbitar Viktor Kašai i njegovi pomoćnici.

Kašai je prvo u 84. minutu preoštro isključio Artuta Vidala, iako je Čileanac startovao na loptu, a potom linijske sudije nisu svirale ofsajde Krisitjana Ronalda kod drugog i trećeg gola koji su bili uočljivi na usporenim snimcima.

„Jednostavno polufinalista ne sme biti tako direktno odredjen. Pričao sam sa (Zinedinom) Zidanom posle utakmice i složili smo se da je sudjenje bilo loše. Takvo sudjenje ne bi smelo da se dešava u ovom takmičenju na ovom nivou. Nadam se da će VAR uskoro biti uveden“, rekao je Ančeloti.

On je dodao da je revanš meč bio „perfektan“, kao i da je ponosan na svoje igrače.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar